Dierfysiotherapie 

 

Fysiotherapie is een beschermd beroep, iemand mag zich alleen fysiotherapeut noemen wanneer deze de 4-jarige HBO-opleiding succesvol heeft afgerond en is geregistreerd in het BIG-register. Daarna volgt de twee en halfjarige post-HBO opleiding Fysiotherapie bij dieren, dat ook een beschermd beroep is. Op deze manier wordt de kwaliteit van de zorg gewaarborgd. Iedere dierenfysiotherapeut dient ingeschreven te staan in het diergeneeskundig register, u kunt mij daar dan ook terugvinden. 

Verwijzingen

Een dierenfysiotherapeut werkt op verwijzing van de dierenarts. Maar ook zonder verwijzing kan je een afspraak maken. Ik neem dan alsnog even contact op met de behandelend dierenarts of specialist voor overleg. Samen zorgen wij er voor dat het behandeltraject zo optimaal mogelijk verloopt.
Voor een preventief onderzoek of behandeling en een puppy of kitten check-up is 
geen verwijzing nodig.

Behandelvoorwaarden

  • Om de tijd zo efficiënt mogelijk te benutten is het van belang dat het dier droog en schoon is voordat het onderzoek of de behandeling wordt gestart. 
  • Tijdens de eerste afspraak wordt er een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek gedaan. Onder het kopje Over dierfysiotherapie staat de precieze werkwijze omschreven.
  • Indien je met jouw hond een afspraak hebt, deze graag kort van tevoren nog even uitlaten.
  • In het geval dat je een afspraak hebt voor je paard, is het verstandig om een rustige ruimte tot onze beschikking te hebben met voldoende licht. Houd er rekening mee dat je je paard vaak ook aan de longe moet kunnen presenteren.
  • Plan de behandeling niet voor een wedstrijd of belangrijke training, aangezien je paard na de behandeling een aantal dagen rust nodig kan hebben.